Facereading – hvilken hemmelighed gemmer din næsetip på?

06 September 2016 20.10
Astrid Krysfeldt Hansen

Ansigtslæsning – et ældgammelt fænomen, der blev hyldet af Aristoteles og i dag bliver brugt både af CIA og tegnefilmselskabet Pixar.

Men kan man læse, hvordan en person er udfra, hvordan deres ansigt er skruet sammen? Man kan jo synes, at det giver god mening, at ansigtets folder sætter sig der, hvor de oftest lander. Altså som i at smil giver smilerynker, og smiler man meget, har man mange af dem. 

Jeg bilder mig for eksempel ind, at man kan se, at de af mine veninder, der har fået børn, har fået lidt andre træk med i barselsgave. Selvfølgelig er der de fysiologisk oplagte årsager – manglen på søvn kommer ikke uden en pris, men for nogle også et anderledes udtryk kombineret med nye linjer. Og det giver jo sådan set god mening i ansigtslæsnings forstand, hvis de med barnet også oplever følelser, de ikke har oplevet i samme grad før.

Artiklen fortsætter under illustrationen.

Kilde: Fatima Louborg, akupunktør og ansigtslæser. Tegning: Astrid K Hansen.

Konceptet kan lyde lidt hokus-pokus-agtigt, men ikke desto mindre er ansigtslæsning også noget, CIA bliver undervist i til for eksempel at kunne spotte en potentiel terrorist. Måske har du også set serien Lie To Me med en eminent Tim Roth, der afslører diverse kriminelle udfra deres ansigtsudtryk, når de for eksempel lyver? Det er Dr. Paul Ekman, der er ekspert i ansigtslæsning, der har været involveret med rådgivning til den serie. Han er en fremtrædende psykolog, som blandt andet i 2014 blev rangeret blandt de mest indflydelsesrige psykologer i det 21. århundrede af Archives of Scientific Psychology. 

Uanset om jeg forstår teknikken bag eller ej, var jeg spændt på (og lidt nervøs for) at blive læst og kom forventningsfuld ind til Fatima Louborg. Hun er uddannet facereader hos kinesisk-amerikanske Lillian Bridges og har en salon på Frederiksberg, som jeg besøgte.

Rynker – følelser, der har sat sig fast

Placeret på en stol med et glas vand i mine bævende hænder er jeg klar til at høre, hvad hun ser.

”Jeg plejer bare at starte med det, der gerne vil ses,” siger Fatima Louborg, der samtidig gør det klart, at hun kigger efter det gode ved et menneske og fremhæver det.

”Så man kan få lov at stråle. Jeg synes, at vi tit er gode til at banke os selv i hovedet med det, der er skidt. Men der er jo ikke noget rigtigt og forkert,” siger hun, og min nervøsitet slipper taget så småt. Ingen grelle domme forude. Dejligt.

”Det første, der taler til mig, er dine øjne. De er store og passer godt til dit ansigt,” siger Fatima Louborg og uddyber:

”Hvis øjnene er store og munden lille, så bliver der set meget og ikke sagt så meget, men der er en fin balance,” siger hun. Læber med fyld på betyder, at man er god til at nyde livet og smage på det.

”Bliv ved med det,” siger hun.

At have store øjne kan også være tegn på, at man er emotionel og lader sig rive med, fortæller Fatima Louborg, men kommer samtidig med en lille advarsel. For ifølge hende kan det også blive udnyttet, at man åbent viser, hvem man er.

”Det har du sikkert oplevet; at du kan mangle det der filter overfor andre mennesker.”

Opskriften på ikke at blive udnyttet på baggrund af det er heldigvis ikke at blive super skeptiker, men i stedet for mærke sin intuition noget mere.

”Intuitionen er din superpower. Brug den, så du kan blive ved med at være åben,” siger hun. Alene det, at jeg har en superpower, vil jeg gerne lige dvæle ved. Den skal jeg dyrke noget mere, siger hun.

Næse for nerver

”Må jeg lige mærke din næse en gang,” spørger hun pludselig og læner sig over mod mig og min næsetip. Jeg stikker næsen frem.

”Ja, du har et sensitivt nervesystem. Det kan jeg mærke ved, at brusken skiller sig under næsetippen, hvilket man ikke kan se tydeligt oppefra,” siger hun.

Fatima Louborg uddyber og kommer med endnu en egenskab, jeg med glæde tager til mig – det første var min superpower, ikke at forglemme – det næste at min næsebrusk vidner om et human angel trait, som er et tegn på, at man gerne vil tilbage til "et rent sted."

”Når man har det træk, så vil man egentligt helst sidde op på en sky og nyde livet,” siger hun, og jeg kan kun bifalde hendes udsagn.

For jeg vil da helst bare være et sted, hvor alt er happy go lucky. Mandag morgen og udsigten til en lang uge i hamsterhjulet er da dødens pølse. Og det er altså min næse, der er skyld i det.

Men man kan gøre noget for at deale med virkelighedens til tider gråmelerede hamsterhjul og få det styret over i retning af et mere spektakulært Parisehjul i stedet ifølge Fatima Louborg.

”Det er super vigtigt at gøre de ting, der gør livet værd at leve. Hiv dig selv tilbage på jorden og fyld dig op med gode ting, ernær dit nervesystem,” siger hun.

Hun fortæller, at det kan jeg gøre ved blandt andet at klæde mig i cashmere, silke og omgive mig med blomster. Ting, jeg allerede er tiltrukket af. Og det skal jeg ikke have dårlig samvittighed over, fortæller hun mig.

”Dyre materialer er gode for dig, de er som mad til dig og din krop. Und dig selv det – man får jo en god følelse, hver gang man tager noget lækkert på. Lidt ligesom sex og veltillavet mad er en god måde at connecte på,” siger hun og tilføjer:

”De aspekter af livet er gode for dig, dyrk dem, for de holder dig på jorden – her, hvor der egentligt kan være lidt klamt.”

Jeg kunne ikke være mere enig. Min bankkonto not so much. Men pyt nu med det, tilbage til Fatima.

Make-up-rynke?

Min panderynke, der går på tværs over mine øjne, er ikke, som jeg fejlagtigt har troet, en mascararynke. For selvom min pande hver morgen forsøger at krølle sig op i nærheden af min hårgrænse, fordi jeg tilsyneladende ellers ikke kan ramme mine øjenvipper med mascarabørsten, så stammer rynken ikke fra det ritual.

En lige rynke henover panden fortæller, at man har været igennem en læreproces, for mit vedkommende i mine tyvere, fortæller Fatima, og at man har fattet pointen. Hvis linjen til gengæld er brudt, vil det betyde, at man har til gode at forstå budskabet. 

”Du er i gang med at finde dig selv, og du er i en god proces,” siger Fatima, men råder mig samtidigt til at blive bedre til at stå ved mig selv.

Så er vi nået til smilerynkerne omkring øjnene, der både går lige ud og op og ned ad kinderne. De to første typer er fine, men de sidste indikerer noget mindre positivt, siger Fatima.

”Linjerne ned ad kinderne betyder, at det er andre menneskers sorg, man bærer på. Men andres sorg kan man ikke bearbejde, og den skal man slippe,” siger hun og forklarer det sådan, at linjer nedad indikerer, at man græder på andres vegne.

For at komme af med lige præcis de rynker, har Fatima et konkret råd:

”Man skal forestille sig, at man giver en trøje tilbage, som man har lånt. Giv den tilbage med kærlighed og sig tak for lån. Men slip den.”

Her må det være oplagt at se en trøje i virkelig lousy kvalitet for mig.

Træn din fuck you-muskel

Så er det mine ørers tur.

”Du er ved at udvikle human lie detectors, der helt fysisk er her i huden,” siger Fatima nu og peger på nogle små rynker ved mine ører.

”Du har været i noget ustabilt, og derfor har du udviklet en fornemmelse for, når noget ikke passer. Det kan du mærke med dem.”

Miin hage er lidt spids, og det viser ifølge Fatima, at jeg er viljefast. Genkender.

Og hvis jeg har lyst til at blive selvstændig en dag, så vil min kæbe ikke stå i vejen for det. For den er nogenlunde markeret, hvilket betyder, at man har drive.

”Men vil du understøtte det endnu mere, så kan du forstørre kæben ved at bide tænderne lidt sammen,” siger Fatima og viser det med en markering af sine egne kæber, hvorefter hun med et smil siger:

”Det er som at træne en muskel. Fuck you-musklen kan trænes ligesom alt muligt andet.”

Ligesom jeg kan træne min kæbe, kan jeg også justere min næse lidt, siger hun, for mine næsebor viser ifølge Fatima, at jeg giver mere energi ud i forhold til, hvor meget jeg får igen.

”Du er smal ved toppen af næsen og har brede næsebor. Men det kan ændre sig, hvis du er opmærksom på det, og du kan få mere muskulatur i næseborene,” siger hun og tilføjer:

”Det er dét, der er sjovt – man kan tjekke sit ansigt på den måde.”

Ovenpå en spændende oplevelse går jeg fra Fatimas salon, da det slår mig, at jeg glemte at spørge hende om en ting. Er der noget særligt, min skæve næse så vil fortælle mig, eller er den bare sådan, fordi den engang tacklede en basketball? Nå, det må jeg tage en anden gang, men så har jeg jo heldigvis også en god grund til at komme igen.

Hvis du selv er blevet nysgerrig på, hvad din næsetip afslører om dig, så book en time hos Fatima her: 

fatimalouborg.dk

 

06 September 2016 20.10
Astrid Krysfeldt Hansen

Kommentér indlæg

Comments

Søren T

Fri, 09/08/2017 - 21:59

Astrid, jeg er vild med din humor, den rammer lige der hvor det giver et "joker" smil på læberne

Skriv kommentarer

KATEGORI

Har du glemt din kode?Klik her